Wilsbeschikking downloaden

Een uitvaart is in de loop der jaren steeds persoonlijker geworden. Steeds meer mensen vinden het een geruststellende gedachte, wanneer zij de zekerheid hebben dat hun uitvaart verloopt op een manier zoals zij dat wensen. U kunt hiervoor een zogenaamde wilsbeschikking opstellen, in zo’n wilsbeschikking (ook wel codicil genoemd) legt u al uw wensen vast. Behalve voor uzelf neemt een wilsbeschikking ook veel zorg bij de nabestaanden weg; zij kunnen de uitvaart geheel conform uw wensen organiseren.

Wilsbeschikking voorbeeld

In een wilsbeschikking legt u vast hoe de uitvaart zal plaatsvinden en of sprekers, muziek, bloemen al of niet gewenst zijn. U kunt zelfs specificeren welke sprekers u wilt en welke muziek en bloemen uw voorkeur genieten. Het staat iedereen vrij in hoeverre dat vast te leggen. Als het maar aansluit bij uw levenswijze en uw wil. Wij hebben een voorbeeld wilsbeschikking samengesteld, deze kunt u onderaan deze pagina gratis downloaden.

Download wilsbeschikking

Aanwezigheid tweede persoon

De laatste wilsbeschikking moet u ondertekenen en voorzien van een datum. Het is verstandig om de wilsbeschikking te maken in aanwezigheid van een tweede persoon. Deze kan de wilsbeschikking medeondertekenen en erop toezien dat de uitvaart geschiedt zoals u dat wenst. Tot slot dient u aan uw omgeving duidelijk te maken waar u de wilsbeschikking bewaart.

Meer weten?

Wilt u meer informatie? Vul dan de onderstaande gegevens in, vervolgens nemen wij spoedig contact met u op.

    × Wij zijn ook te bereiken via Whatsapp