Terug naar overzicht

Bewonersbijeenkomst begraafplaats

Het geotechnisch onderzoek naar de uitbreiding van de begraafplaats is klaar. De uitkomst is dat het technisch mogelijk is om de begraafplaats op alle zeven mogelijke locaties uit te breiden. Het onderzoek was nodig want als er niets gebeurt, is er vanaf 2025 geen ruimte meer voor nieuwe graven.

De komende periode gaat de gemeente Sliedrecht op verschillende bijeenkomsten in gesprek met direct omwonenden, belanghebbenden en ge├»nteresseerden. De eerste bijeenkomsten zijn bedoeld voor de omwonenden aan de kant van de Stationsweg. Met hen gaat de gemeente in gesprek over de maatregelen die nodig zijn voor de uitbreiding aan de noordkant, tussen de begraafplaats en de Tiendweg. Twee bijeenkomsten Voor de omwonenden aan de kant van de Stationsweg zijn er twee informatiebijeenkomsten: donderdag 12 september (18.30 – 20.00 uur) en maandag 16 september (18.30 – 20.00 uur).

De bijeenkomsten vinden plaats in Uitvaartcentrum De Drechtstreek & Timmers, Jan Steenstraat 71, Sliedrecht.

De komende maanden volgt nog een aantal bijeenkomsten voor andere belanghebbenden en geïnteresseerden. Na deze bijeenkomsten werkt de gemeente Sliedrecht verder aan het plan om de begraafplaats uit te breiden. Het streven is dat de gemeenteraad hierover in de eerste helft van 2020 een besluit neemt. Rondleidingen De komende periode zal een aantal raadsleden rondleidingen verzorgen op de begraafplaats om geïnteresseerden te informeren over de plannen.

Daarover komt later meer informatie.

× Wij zijn ook te bereiken via Whatsapp